Kestane


Türkiye,  dünyanın  en  önemli 3. kestane üreticisi konumundadır ve üretimin %75'i Ege Bölgesinde Aydın'da gerçekleşmektedir. Sert kabuklu meyveler sınıfına giren kestane, doğada suni gübre kullanılmadan yetistiği için organik gıda sınıfındadır. Türkiye'de özellikle şekerlemede kullanılmaktadır ancak taze olarak da ihraç edilmektedir. Türk meyvesinin parlak kahve rengi, yuvarlak ve iri olması, piyasada çok  beğenilmesine yol açmıştır. Ayrıca, daha küçük ve lezzetli olan kuzu kestanesi de iç piyasada rağbet görmektedir.

Çeşitlerimiz: Şekerci, Kuzu

Üretim Tablosu

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık





Foto Galeri