Kiraz


Türkiye dünyanın en büyük kiraz üreticisi konumundadır. Bir Türk yerli çeşidi olan "Ziraat 0900" kirazı, uzun depo ömrü, sert, aromatik ve sulu yapısı ile talebi yoğun olan bir kiraz çeşididir. Meyvenin sahip olduğu yüksek kalite, ülkenin doğal tarımsal kaynakları, sıcak ve kurak yaz ile soğuk kış mevsiminden ileri gelmektedir. Kiraz tüm ülkede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan bir meyve türüdür. Kiraz üretimi Avrupa süpermarketlerince talep edilen HACCP,EUREPGAP standartlarının uygulandığı ilk tarımsal üretim faaliyetlerindendir. İhracata yönelik ürün Mayıs ortalarında İzmir’de (Kemalpaşa’da) başlayıp, Haziran Temmuz aylarında Afyon, Burdur, Isparta, Salihli, Konya ile devam eder.

ÇEŞİTLERİMİZ:
Burlet, Napolyon ( Ziraat 0900 )

 

Üretim Tablosu

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık





Foto Galeri